Game Over – en spillefri ludomans bekendelser

Et foredrag om at miste kontrollen – og genfinde den og sig selv

I en opgørelse hos Danske Spil anslås det at 125.000 danskere har problemer med spil. Deraf er 10.000 ludomane. Én af dem var Benjamin.
Ludomani kaldes ’det skjulte misbrug’. Det gør det, fordi de fleste tegn på misbruget let kan forveksles med andre problemer. Det gør det også, fordi mennesker reagerer forskelligt på ludomani. Nogle reagerer ved at blive modløse, indadvendte og trætte, andre bliver rastløse, impulsive og aggressive.

Benjamin brugte, i sin aktive periode, alle døgnets vågne timer på at gamble, hvilket ikke blot ødelagde økonomien, men også de nære relationer til venner og familie.
Efter flere års besættelse af spillet stod han til slut med intet andet tilbage end to valg: tage sit eget liv eller gå i behandling.
Benjamin har tidligere stået frem med sin historie i både radio, magasiner/aviser og på TV – herunder blandt andet Go’ Aften Danmark, P4, TV2 Nord, Kanal 5, Radio 24syv, samt i dokumentarserien ’Forført af en svindler’ på DR2.

Dette ærlige foredrag sætter dig ind i den ludomane tankegang – for hvorfor kan besættelsen af spil pludselig være vigtigere end at redde sit familieliv? Hvornår er man ludoman? Hvordan kan man komme så langt ud – så hurtigt? Hvorfor begynder så mange unge mennesker at gamble? Hvordan giver man slip og kommer tilbage til et ’normalt’ liv? Alt dette og meget mere får I svar på i dette tankevækkende og visuelt flotte foredrag, som lægger vægt på én af de mere tabubelagte former for misbrug i Danmark.