FOREDRAG: “Mit liv som krigsrapporter”

Kom og hør, spørg og debatter med Rasmus Tantholdt. Hør ham fortælle om sit liv bag kameraet på godt og ondt. Om de etiske og moralske dilemmaer og om risikoen ved at arbejde i lande ramt af krig eller naturkatastrofer. Om de alvorlige historier, men også om de mange pudsige episoder, der opstår på rejserne rundt i verden. Et foredrag med alvor og humor – der altid er brand aktuelt. Senest var Tantholdt som den eneste skandinaviske journalist i Kyiv i de kritiske uger, da russerne invaderede Ukraine.

Et foredrag med Rasmus Tantholdt er inspirerende og oplysende, når han fortæller om livet som korrespondent, hvor han tit står overfor dilemmaer og pressede situationer. Rasmus formidler sine foredrag på en nærværende, imødekommende og empatisk måde, som skaber en hyggelig og uformel stemning til trods for de barske emner, der bliver taget op.

Rasmus blev uddannet på Danmarks Journalisthøjskole i juni 2000. Han begyndte på TV2 Nyhedernes indlandsredaktion i juni 2000 og på udlandsredaktionen fra 2003. Rasmus har modtaget adskillige priser for sit journalistiske arbejde og talent; han fik tildelt et German Marshall Fellowship i 2006, vandt Steen Bådsgaard Prisen i 2009, og i 2012 og 2014 vandt han TV-prisen for årets bedste nyhedsindslag, der uddeles af mediebranchen.

Rasmus Tantholdt har siden 2003 været international korrespondent i diverse konflikt-, krigs- og katastrofeområder og har bl.a. dækket krigene i Ukraine, Irak, Afghanistan, Syrien og det arabiske forår. Selv føler Rasmus, at han har oplevet, hvad andre oplever på tre-fire liv.