Som Sørine læser Bibelen

Sørine Gotfredsen er præst, journalist, debattør og forfatter. Hun er kendt som en af tidens mest markante stemmer, en både eftertænksom og skarp debattør af vores kultur og samfund.

Ellen Vibeke Gotfredsen blev født i Hadsten i 1967. Hun blev student fra Amtsgymnasiet i Had-sten og senere uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i 1993. Teologien trak i Sørine Gotfredsen og derfor kunne hun i 2004 dimmitere som cand.theol. fra Københavns Universitet. Hun har desuden en masteruddannelse i medieviden-skab samt dramaturgi og fortælleteknik.

Hun har udgivet en række bøger – senest “Som Sørine læser Bibelen”, der udkom i foråret 2020.

I “Som Sørine læser Bibelen” tager hun læseren med gennem Bibelen og fortæller undervejs om, hvordan den har præget hendes liv og holdninger. Samtidig spejler Gotfredsen en række aktuelle samfundsdebatter og værdikampe om fx døds-hjælp, nationalfølelse, feminisme og identitets-tænkning i Bibelens tekster.

Bogen kredser om de store spørgsmål i livet med hinanden og med Gud. Om ansvar og mening, om venskab og fortvivlelse, om kærlighed og tro. En personlig introduktion til Bibelen, som for forfatteren er verdens vigtigste bog.