BENT BRO, ANKER HVIID, BENT & EGON KIRK
Danmarks ældste boyband
Gæstesolist: Henning Toft Bro

I 38 år har Thyborøn-bandet TØRFISK, turneret rundt i det ganske danske land, og så er det værd at nævne, at det er med den samme besætning, som da det hele startede i 1981.

TØRFISK udkom i 2017 med en ny CD “Vi ligger vandret”, nummer 19 i rækken. Det blev også året, hvor sangene blev udgivet på kassettebånd – i disse moderne tider, et helt “nyt” fænomen. Orkestrets 19. udgivelse er en blanding af gammelt og nyt materiale.

I 2018 kom der flere nye sange fra deres seneste CD med fra scenen, og publikum har sunget med, hvilket fortæller at de nye sange også er godkendt, men fortvivl ikke, der er også stadig plads til de gode gamle sange.

TØRFISK har i overgangen til det nye år, indøvet nye sange, som kommer med fra scenen og der kommer flere overraskelser i løbet af 2020.

Siden 1981 har TØRFISK leveret soundtracket til Vestjylland og hører til blandt de allerbedste i Danmark til at forene irsk-inspireret folkemusik med egne kompositioner og personlige tekster. Koncerterne krydres med røverhistorier og underholdning på topplan. Altid med stor spilleglæde, glimt i øjet og en typisk vestjysk charme. De forstår at komme ud over scenekanten og berøre hverdagsemner, som skydes lige fra hoften. Pub-
likum kan aldrig vide sig helt sikre. Måske sidder man lige i skudlinjen – men kvartetten forstår at
drille fra scenen på en god og sober måde.

TØRFISK’s koncerter bærer præg af en blanding af både det nye og det velkendte. For når man har et helt “Vesterhaw” af numre i bagkataloget, er det svært at sige farvel til de gamle (gode) sange. Og så er der den simple grund, som de selv siger: “at de ikke mestrer mere end tre-fire akkorder på strengeinstrumenterne”, som netop de gamle numre er bygget op over. Med en masse erfaring fra den danske musikscene og med 19 CD’er, en del kassettebånd og LP’er i tidens løb og 2 DVD udgivelser i ”nettet” har TØRFISK stadig stor energi, spilleglæde og et gevaldigt glimt i øjet.