Tobias Stavngaard har spillet med flere professionelle orkestre som ”The Orchestra” og ”Aarhus Jazz Orchestra”. Udover sit virke som orkestermusiker har Tobias gjort sig bemærket i en række forskellige grupper over de seneste par år. Det er imidlertid med denne sekstet, at han for alvor gør sin debut som solist og komponist på den danske jazzscene. Det er således en ung men allerede erfaren orkesterleder, der denne aften gæster Aalborg med sin sekstet.

Gruppens repertoire består overvejende af original musik fra Tobias’ hånd samt et par enkelte arrangementer af ’standarder’ fra den amerikanske sangskat. Store dele af musikken er gennemkomponeret, men der er fin plads til improvisatoriske indslag fra gruppens habile solister. Det er raffineret, detaljeret og gennemarbejdet – men musikken mister ikke sin autencitet og energi af den grund. Det er med andre ord klassisk og konventionel jazz tilsat tidens fornyelser.

Rytmegruppen holder de unge, talentfulde og velspillende musikere Carl-Emil Dons Christensen (klaver), William Mannerland (bas) og Nikolaj Bangsgaard (trommer), som Tobias studerer med på konservatoriet i Odense. Hornsektionen består – udover Tobias selv – af to musikere fra den mere erfarne ende af skalaen. Den ene er trompetisten og stortalentet Jakob Sørensen. Jakob udgav i 2015 sit debutalbum Bagland, som var med til at han i samme år blev tildelt prisen Årets Nordjyske Jazznavn samt nomineret til en Danish Music Award. I de følgende år udgav han den anmelderroste opfølger NOMAD samt et visuelt album med sin trio FABEL. Den anden er saxofonisten Kati Brien, der for nylig er flyttet fra Berlin til Danmark. Kati er foruden at være en fabelagtig altsaxofonist også aktiv som sanger og guitarist. Både Kati og Jakob har desuden slået rod i Aarhus Jazz Orchestra med stor succes. Det er her, at de og aftenens orkesterleder Tobias først mødtes. Kom og mød dem og bliv overbevist om, at jazzen lever, har det godt og går en lys fremtid i møde.