Fællessangen er en del af den danske kultur. Der er meget tradition og dannelse i at synge og lære de klassiske danske folkeviser, morgensange, salmer mv. at kende. Derfor synger vi fra Højskolesangbogen. Vi vil lære de klassiske danske sange, der er en kulturarv, vi skal give videre til de næste generationer.

Vi synger også sange fra andre kulturer. Vi kan lære om andre ved at lære deres sangkultur at kende. Fællessang kan være med til at bygge broer og skabe forståelse for hinanden.

Højskolesangbogen er en skattekiste af gode sange, fortællinger og digte, der udtrykker så meget om at være menneske, det samfund og den verden, vi lever i, de store følelser og god humor.

I efteråret 2021 vil vi fortsat styrke fællessangen i Folkekirkens Hus. Udover vore sædvanlige “Så syng da, Nordjylland!” – aftener har vi “Morgensang & Coffee to go” med Anette Kjær som tovholder. Hun er en meget erfaren morgensangvært i det nordjyske.

HVER TIRSDAG I LIGE UGER (minus uge 38 og 44) inviterer vi indenfor til sang fra Højskolesangbogen og en god kop kaffe fra 09.30 – 10.00. Man kan være med til det hele, eller man kan deltage, så længe man har tid.

Det er med andre ord helt i orden blot at synge med på en enkelt sang og derefter gribe en kop kaffe og bevæge sig ud i virkeligheden. En dejlig måde at begynde en ny dag på.