FOREDRAG: “Min ven vil dø”!

Debatten om aktiv dødshjælp er måske større, end den nogensinde før har været. Holdninger og følelser blandt folk er markant forskellige, og det er for mange svært at komme til enighed i diskussionen om emnet.

Freja ønsker at sætte fokus på debattens mange komplekse nuancer og facetter. Hun har skrevet bogen “Min ven vil dø” om smeden Preben Nielsen, som i 2019 kom ud for så slem en ulykke, at han blev lam fra halsen og ned. I den dybeste afmagt beslutter han, at han vil dø – og Freja er der for ham i året op til hans død. Det er en dybt personlig fortælling om aktiv dødshjælp, mangel på tilstrækkelig livshjælp, selvbestemmelse og dét at være pårørende. I tiden, hvor hun brugte meget tid sammen med sin ven, tog hun og Preben også initiativ til DR-dokumentaren “På tirsdag skal jeg dø”, hvor Anders Lund Madsen følger Preben i den sidste tid.

Freja er oprindelig uddannet scenekunstner og terapeut, og i 2008-2018 grundlagde og drev hun tre danseskoler i København, Roskilde og Odense – en iværksætterpassion, der kom i forbindelse med, at hun forlod en voldelig ægtemand. Hendes fokus har i særdeleshed været på at hjælpe kvinder med at finde styrke og selvtillid gennem dans, og hendes passion for at løfte andre kvinder har altid været en drivkraft i hendes arbejde.

Med Frejas foredrag får I en personlig indgangsvinkel til at sætte gang i debatten om det yderst komplekse emne aktiv dødshjælp. Oplev et foredrag, hvor I både vil græde og grine.