Nuets kraft

“Livet er det, der sker, mens du har travlt med alt muligt andet” – skrev John Lennon engang klogt.

Vi lever i en foranderlig verden, og der findes jo kun ét eneste øjeblik: nuet! I går kommer ikke tilbage, og i morgen er altid en dag væk.

Det er derfor vigtigt at reflektere over, om dette øjeblik – lige nu – gribes som det mest kostbare, vi har.

Måske skulle vi begynde at indkalde hinanden til periodisk syn, ligesom vores biler bliver. Hvordan ser det ud med styretøjet, er der slør, og har dine prioriteringer fået rust i de bærende dele?

Vi skal huske på det vigtigste i livet, men det må aldrig blive reduceret til blotte fyndord på køleskabsmagneter og humørpostkort, så vi nok kan læse søkortet, men ikke kan finde ud af at navigere skibet gennem livets klippeskær og den stærke strøm.

Michael Brautsch er cand. theol. og sognepræst i Frederiksberg Sogn og er en benyttet foredragsholder.

Han kendt som præsten i tv-eksperimentet ”Gift ved første blik”, der gennem flere sæsoner er blevet fulgt af mange danskere.

Når Michael Brautsch kommer på besøg som foredragsholder, handler det om alle de usynlige mekanismer i vores dagligdag, dvs. alt det som ikke kan måles og vejes. Det er ikke præsten, der kommer på besøg, men mere filosoffen, som stiller skarpt på de ting, vi selv har indflydelse på i vores liv – privat som professionelt.