Annas Sang

I dette foredrag tager Benjamin Koppel publikum med bag scenen til den anmelderroste roman, Annas Sang. Bogen bygger i høj grad på hans tante Annas vanskelige og dramatiske liv, som hun nåede at fortælle om til Benjamin.

Hannah (romanens hovedperson) vokser op som den yngste af fem børn i den jødiske emigrantfamilie Koppelman. Hun drømmer om at blive musiker ligesom sine brødre og ender med at blive optaget på musikkonservatoriet, hvor hun forelsker sig i den unge idealist Aksel. Friheden og lykken synes at være inden for rækkevidde. Men i hendes jødiske familie betyder slægten og traditionerne alt. Og da brødrene afviser ægteskabsmæglerens forslag til jødiske brude og i stedet gifter sig med danske kvinder, er det kun Hannah, som kan redde familiens ære. Skal hun ofre sig og opgive musikken og den mand, hun elsker?

Annas historie er dramatisk og medrivende. Det er en fortælling om pligt, social kontrol, ensomhed, forfølgelse og krig, men også om kunst, ukueligt livsmod og den altovervindende kærlighed. Undervejs i foredraget viser Benjamin Koppel nogle billeder, som relaterer sig til historien.