Kan man overleve med en teenager i huset?

Debatforedrag med neurolog og hjerneforsker Ann-Elisabeth Knudsen, der med udgangspunkt i neurovidenskab fortæller om teenagehjernen.

Du vil få motioneret lattermusklerne og ikke mindst lære, hvordan du udnytter din nye viden til at være en endnu bedre forælder for din elskede teenager.

• Hvorfor er kombinationen forældre / teenagere
ofte ladet med dynamit?
• Kan/skal det være anderledes?
• Er der virkelig “lukket på grund af ombygning” i
en teenagers hjerne?
• Hvorfor kan de være så vanskelige at omgås?
• Kan man overleve med en teenager i huset?

Det ene øjeblik er de søde og samarbejdsvenlige, og det næste øjeblik er de afsindigt sure og mener ganske afgjort, at der må kunne findes en “forældrebyttecentral”. For af alle de forældre, der var at vælge imellem, var det da uheldigt, at de netop skulle ende op med os.

Teenagehjernen kan for en udenforstående være svær at gennemskue og forstå. De er sårbare og tænksomme, de gennemgår voldsomme kropsforandringer, og de kan være helt utroligt trætte. Også aktivitetsniveauet i hjemmet er meget svingende, og der er sikkert ikke mange, som er i tvivl om, at “oprydning og rengøring” står langt ned på en teenagers liste over livsvigtige opgaver, og oftest i kategorien “pludselige indfald”.

Men vi elsker dem og vil gerne være de bedst mulige forældre – så hvad gør vi?

Du får svaret i dette underholdende og lærerige debatforedrag med udgangspunkt i genkendelige eksempler og videnskaben.

Aftenen oplægsholder og debattør er Ann-Elisabeth Knudsen, der med en baggrund som lektor i psykologi har specialiseret sig i kombinationen af neuropsykologi og hjerneforskning. Hun har skrevet en lang række bøger og holdt utallige foredrag om hjernens udvikling og funktion. Derudover medvirker Ann jævnligt som ekspert i TV- og radioprogrammer.