Overlæge Laurids Østergaard Poulsen

“Døden er en lægefejl”, lyder en polemisk sætning. Lægerne er nærmest blevet vor tids svar på Gud.

Men lægerne er ikke guddommelige, og alligevel skal de træffe livsvigtige valg, og slås med komplicerede etiske dilemmaer. Men hvordan håndterer en læge det store ansvar?

Tidligere hospitalspræst Ruth Østergaard Poulsen inviterer denne aften en læge på scenen, som hun kender bedre end de fleste. 43-årige Laurids Østergaard Poulsen er ikke bare overlæge på Kræftafdelingen Sygehus Syd i Aalborg. Han er også søn af aftenens vært.

“Der er jo masser af forældre og deres børn, som ikke har noget at snakke om sammen. Sådan har det aldrig været for mig og Laurids. Der har altid været kød på suppen, når vi snakker sammen. Jeg glæder mig meget til at tale med ham om, hvordan man som læge kan klare presset”.

Laurids Østergaard Poulsen er specialiseret i endetarmskræft, men hjælper alle typer kræftpatienter. På afdelingen i Aalborg er han og moren ved flere lejligheder blevet kaldt til en patient samtidig, den ene for at behandle, den anden for at tilbyde en sjælesorgssamtale.

“Laurids er en eksistentielt reflekteret mand, og derfor bliver det spændende at tale med ham om alle de svære etiske dilemmaer, som læger står i, når han i arbejdstiden ‘danser med døden”.