Ruth Østergaard Poulsen i samtale med Pia Sønderby

Der er ind i mellem helt stille på Neonatalafdelingen i Aalborg. Blot høres lyden fra apparaterne, der holder liv i de bittesmå mennesker, der er begyndt tilværelsen på en helt anden måde end deres forældre havde drømt om. Ved kuvøserne sidder forældrene. Bag deres ængstelige øjne runger spørgsmål som: “Overlever mine tvillingepiger? Hvilket liv kommer min søn til at få? Er det her min skyld?”

Deres børn er født for tidligt. Nogle gange ALT for tidligt. Foran forældrene venter uger eller måneder med indlæggelse, med uvisheden, frygten og den totale udmattelse som stensikre modspillere.

Nogle af børnene slipper billigt. For andre vil den utidige ankomst medføre fysiske og psykiske konsekvenser resten af deres liv. Og så er der de få børn, som ikke forlader afdelingen i live.

Midt i forældrenes største krise, er det Pia Sønderby Christensen, der står med det øverste ansvar for de mest afgørende beslutninger på Neonatalafdelingen i Aalborg. Som ledende overlæge har hun haft hundredevis af børneskæbner i sine hænder. Hendes beslutninger kan betyde forskellen mellem liv og død, og nogle gange skal hun træffe valg i en voldsom fart.