STINE HELKJÆR ENGEN, CAMILLA DAHLGREEN &
TANGOORKESTRET ANDARIEGA OG DANSEOPVISNING

Der er lagt op til en særlig stemningsfuld aften, når tangomusikeren Stine Helkjær Engen præsenterer sit DANGO-show. Det er udsprunget af kærlighed til dansk tango. Med tangoorkester Andariega fra Buenos Aires ledsaget af passioneret sang og show-dans inviteres vi med ind i Dangoens helt eget lydunivers.
Den seværdige tangoevent er en invitation til det brede, lyttende og oplevende publikum – og ikke kun til tangodansere. Ønsket om at nyformulere dansk tangomusik har ført til nyfortolkninger af danske klassikere som fx. Kim Larsens Midt om natten og Sebastians Vårvise. Ambitionen har været at vælge nogle af de bedste sange fra den danske sangskat og forvandle dem til tangoer. Der er også blevet plads til at dykke ned og forny ældre arrangementer af bl.a. Kai Norman Andersens Man binder os på mund og hånd. Stines drøm med Dango-projektet har været, at det danske tangomiljø og musikmiljø i fremtiden får sine egne genkendelige tangomelodier at relatere til – musisk og tekstmæssigt. Derudover vil showet ledsages af visuelle fortolkninger af dygtige tangodansere smukt koreograferet til netop disse sange.
Tangoen er ikke blot musik, sang og dans men en hel kultur. Det var denne argentinske kultur som nordjyske Stine Helkjær Engen blev fortryllet af og valgte tangoens særlige kendetegn – en bandoneon – som sit musikinstrument. Bosat i Buenos Aires har hun i snart 15 år studeret og spillet tango, og hun kender som få det argentinske tangomiljø indefra. Samtidig har hendes årlige tangoorkester-besøg i Danmark skabt særlige forbindelser og en særlig kærlighed til den danske tangoscene.
Orkesteret Andariega har 6 Europaturnéer og 5 CD’er bag sig. Det er Andariegatruppen, som i første del spiller dangoerne dirigeret af Stine Helkjær Engen, hvorefter orkestrets leder, kontrabassisten Luigi Coviello, tager over i showets anden del, og Andariega spiller sit nye repertoire med tangoer fra CD’en “Fresedo con amore”.