Sigøjner Program

Brahms Zigeunerlieder, Spanske flamenco-inspirerede sange af De Falla m.fl., er sange, som i både form og indhold er inspireret af
sigøjnernes kultur.

Sangene bindes sammen af fortællinger og citater fra Lorcas søgen efter den særligt spanske ånd “Duende”. En underholdende og uhøjtidelig tone med sange fra de varme lande.

Andrea Pellegrini begyndte at spille klaver som syvårig og modtog sangundervisning som 17-årig. Hun gik på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium fra 1998 til 2003 og fortsatte på Operaakademiet fra 2003 til 2006.

Hun debuterede på Det Kongelige Teater i 2006 som Rosina i “Barberen i Sevilla” og har siden sunget både Carmen, Eboli og Amneris i både København og Stockholm, foruden en stor koncertaktivitet i både Danmark og i udlandet.

Tanja Zapolski har russiske/ukrainske rødder og havde sin debut som solist med orkester allerede i en alder af 8 år. Hun flyttede til Danmark med sin familie som 12-årig, blev optaget på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium som 15-årig og debuterede fra solistklassen på DKDM i 2008.

Hun har været solist med utallige orkestre, bl.a. opførte hun Hans Abrahamsens “Koncert for Klaver og Violin” med Det Kongelige Kapel under den verdensberømte dirigent Sir Simon Rattle.

Efter endt uddannelse har hun været solist med utallige orkestre, og hendes åbne og udforskende tilgang har ført hende til scener over hele Europa – ja, over hele verden.