Mariagerfjord Pigekor

Mariagerfjord Pigekor er et rytmisk pigekor, der synger på eliteniveau, hvor sammenhold og kærlighed til fælleskabet er nøglen til korsang i særklasse.

Koret består af 26 piger i alderen 13-20 år fra hele Mariagerfjord Kommune, og med dirigent Christian Fris-Ronsfeld i spidsen sigter koret hele tiden efter nye musikalske eventyr. Der er højt til loftet, og alle accepteres for de særlige kompetencer og personligheder, de hver især har.

Ud over at lave koncerter og tage på turnéer i ind- og udland, synger koret også af og til med kendte kunstnere, såsom Steffen Brandt, Emmelie De Forest, Michael Falch og Hjalmer. I koret skabes oplevelser for livet.

Det sociale sammenspil mellem pigerne prioriteres højt. Pigerne udvælges, udover deres sangstemme og talent, også ud fra deres motivation for at være en del af koret. Alle er lige vigtige i deres rolle i koret, og alle piger accepteres for netop deres særlige kompetencer og deres personligheder.

I koret er der stor fokus på stimulering og udvikling af pigernes samarbejdsevne, situationsfornemmelse, ansvarsbevidsthed, evne til at udvise empati og anerkendelse, koncentrationsevne og generelle evne til at indgå engageret og kompetent i et målrettet samarbejde.

Kor er glæden ved sang, men også glæden i det fællesskab, som pigerne får i sangen. Korskolen er et drivhus, hvor talentet kan gro i trygge rammer.

Kunstnerisk leder og dirigent:
Christian Fris-Ronsfeld