BØRNERIM OG VOKSENRIM

To engelske digtere, William Blake (1757-1827) og Christina Rossetti (1830-1894), havde det til fælles, at de begge skrev digte for børn og barnlige sjæle og for voksne og livserfarne læsere.

William Blake kaldte sine små naivistiske digte om barndommens land for ’Songs of Innocence’ (Uskyldens sange, 1789) og sine digte om voksenlivet for “Songs of Experience” (Erfaringens sange, 1794).

Christina Rossetti udgav sine mange børnerim i en samling med titlen “Sing Song” (1872). Hendes digte for den voksne læser fordeler sig over et antal digtsamlinger fra 1860’erne og frem.

Komponisten Per Drud Nielsen har sat et udvalg af det hele i musik i form af fire vifter af små sange for sopran og klaver. Musikken strækker sig – ligesom digtene – fra det legende og spøgefulde til det reflekterede og alvorsfulde.

De små, engelsksprogede sange vil blive levendegjort af sopranen Marianne Heuer og pianisten Peter Schüsler, og undervejs vil Per Drud Nielsen fortælle om digtene og deres musik.

Et par afstikkere til sange, som har været blandt Per Drud Nielsens inspirationer – og som han i nogle tilfælde endda har stjålet et par strofer fra – vil der også være plads til.