Ole Jensen, prof. Emeritus, doktor theol.:

Et foredrag i to dele: Om skabelse – det forbløffende, at noget findes, og at livet er en gave! Om kristen monoteisme – klimakrisen og agtelse for skaberværket som modtræk!

Skabelse er ikke primitiv videnskab, men en tolkning af værensmiraklet og menneskets ukuelige vilje til at leve i kraft af kærlighedens virkelighed og den prægtige natur og det forunderlige univers´ opladninger af sindet. – Kristendommens monoteisme har taget det hellige ud af naturen, så vi kan tage den i brug og skabe fremskridt, men har samtidig glemt det modtræk, der er givet med skabelsestanken. Naturen er ikke hellig, men heller ikke bare ressourcer for os. Den er gave og agtelse værd. Dét er ægte kristen naturforståelse.

Folkekirkens hus vil danne ramme om en samtale om selve det at tro. Vi ønsker at skabe et rum for refleksion over Gud i tiden og stille spørgsmålet: Hvordan er kristendommens udtryk i dag? Over flere sæsoner sættes trosbekendelsens udsagn på spidsen: Forsagelsen, skabelsen, inkarnationen, ånden/kirken i verden. Der inviteres til en fordomsfri debat om bekendelsens postulat. Hvilken betydning har bekendelsens ord ind i en nutidig kontekst? 

I 2015 begyndte vi med forsagelsen af det vi ikke tror på.Nu er vi nået frem til første trosartikel: Vi tro på Gud Fader den almægtige.

Vi har stillet spørgsmålet: Hvad betyder det at tro på en Gud? til tre teologer der har det til fælles at de tror på den samme Gud, men de tilbeder ham på forskellige måder. Vi har bedt henholdsvis en kristen, en jøde og en muslim om at udlægge teksten.

Endelig har vi også bedt en af landets mest tænksomme religionskritikere om at give sit besyv med. Mød præsten, imamen, rabbineren og ateisten, og lad dem tage dig med ind i troens univers!