Johannes V. Jensen – 150-års jubilæumskoncert

Nobelprismodtageren Johannes V. Jensen er født og opvokset i Farsø, Nordjylland. I år kan vi fejre hans 150-års jubilæum.

Jubilæumskoncerten er en hyldest til lyrikeren Johannes V. Jensen. Initiativet sigter på at bringe hans ukendte digte frem i lyset.

Publikum bliver underholdt og oplyst, for teksterne rummer stor indsigt i menneskelivet, kærligheden, universet og vores forhold til døden; og vi skal nyde fællessangen.

Johannes V. Jensens samlede digte udgør små 700 sider. De tager ofte afsæt i den nordjyske natur: Heden, Limfjorden, dyrelivet.

Desværre er kun et fåtal med i Højskolesangbogen. Det er ærgerligt, for Johannes V. Jensens forfatterskab rummer en perlerække af digte.

For at rette op på dette har den prisbelønnede komponist, Viggo Steincke, sat musik til en række af Johannes V. Jensens digte. Under ét kaldes sangene for “REJSEN”.

Mon ikke forfatteren selv havde haft et ønske om, at digtene skulle blive til sange? Titler som ”Bålfærdssang” og ”Bryllupssang” indikerer i hvert fald klart dette.

Arrangementet bindes sammen af fortælleren, som sætter hver enkelt sang ind i sammenhæng med digterens kosmopolitiske og farverige liv.

Musikken afspejler variationen i digtenes form og indhold. Derfor varierer de musikalske arrangementer mellem traditionelt akkompagnement i Højskolesangbogens ånd til en mere moderne lyd. I forbindelse med koncerten vil det være muligt at købe nodehæfte med sangene.

Karen Grarup, sang
Christian Vardinghus, piano
Peter Søvad, bas, sang og fortæller