DR PigeKorets chefdirigent Phillip Faber er trods sin unge alder allerede bredt kendt for sin særlige evne til at formidle musik. Både når han sidder ved flyglet, stiller sig på scenen foran DR PigeKoret, og når han toner frem på TV-skærmen i klassiske musikprogrammer som DRKs “Vidunderbørn” og “Den klassiske Musikquiz”.

En alsidighed, som i gamle dage har været naturlig i både kunsten og videnskaben, men som i dag er blevet erstattet af specialisering både indenfor uddannelse og karriere.

Phillip Faber er konservatorieuddannet som både komponist og dirigent, og han har skrevet flere værker specielt til DR PigeKoret. For ham supplerer de to roller hinanden perfekt. “Dirigentrollen redder mig fra den dér ensomhed, jeg hader ved komponistrollen. Man kan sige, at en komponist traditionelt set er introvert og en dirigent ekstrovert. Og jeg er altså mildt sagt ekstrovert – jeg henter min energi i samspillet med andre.”

På denne aften er “samspillet med andre” henlagt til Folkekirkens Hus, hvor vi som sædvanlig skal synge en masse dejlige sange fra Højskolesangbogen – under ledelse af Phillip Faber, der både vil sidde ved flygelet og lede en fyldt sal i fællessang.

Phillip Faber gæstede Folkekirkens Hus for et år siden. En stor succes, som bliver gentaget denne aften.