Folkekirkens Hus byder indenfor til ægte søndags-wienerstemning

Ved Københavns Tivolis facadebygning ved Vesterbrogade lå den tidligere restaurant Wivex. Restauranten blev grundlagt i 1890, og efter en
tilbygning i 1912 blev restauranten et fashionabelt mødested for datidens københavnere.

I 1930’erne-1950’erne transmitterede radioen middagskoncerter fra Wivex med bl.a. Teddy Petersens orkester, der spillede ægte underholdnings- og wienermusik.

Restauranten bød på kaffe, wiernerbrød og Sachertorte, og det københavnske borgerskab hyggede sig på den måde i et par timer i selskab med et stort orkester og lidt godt til ganen.

For på Wivex havde man et strygeorkester på 11 mand til middagsmusik og 16 mand til eftermiddagskoncert og dansemusik.

Så stort bliver orkestret i Folkekirkens Hus ikke, men kvaliteten fejler ikke noget. Det bliver nemlig Radioens Wienertrio, der skal underholde gæsterne denne wienereftermiddag, og de kan deres kram.

STOR WIENERBUFFET MED
Hjemmebagte boller
Hjemmebagt wienerbrød
Hjemmelavede lagkager