Frem til medio mart vil Gitte Pedersen udstille i Orangeriet.

Gitte Pedersen er 61 år gammel og har i mange år arbejdet som lægesekretær i en praksis i Brønderslev.

Et malekursus for 4 år siden satte hende i gang med at arbejde kunstnerisk sideløbende med jobbet som lægesekretær.

• Da jeg var på kursus forsøgte jeg mig for første gang med at male et kvindeansigt, og det blev jeg meget grebet af, fortæller Gitte Pedersen.

Siden blev det til mange kvindeansigter, og de mange billeder er nu blevet til en hel udstilling i Folkekirkens Hus på Gammel Torv i Aalborg.

• Jeg har hele tiden forsøgt at videreudvikle mig selv og min stil, fortsætter Gitte Pedersen. Det spændende i at påbegynde et maleri, som til tider udvikler sig i en helt anden retning end det, der var min oprindelige tanke og ide

Motiverne finder Gitte Pedersen mange steder f.eks. i reklamer, på nettet og i det virkelig liv, og når hun først begynder at male, kan hun næsten ikke få hold på det igen. ”En dejlig tidsrøver”, som hun udtrykker det.

Malerierne er først og fremmest malet med akryl og fortrinsvis på hør, og nogle af billederne har været udstillet før. Gitte Pedersen har bl.a. være med på ”Kunst i Stenum”, ”Novemberkunst” i Ingstrup, udstillet på Galleri Banasik i Løkken, på Nordjyllands Idrætshøjskole og hos en del private virksomheder.

Udstillingen i Folkekirkens Hus hedder ”Kvindens mange ansigter”, og den kan ses dagligt mellem 10 og 16 – fredag dog kun mellem 10 og 15. Derudover er udstillingen åben i forbindelse med de mange arrangementer i Folkekirkens Hus.