Krystalklar stemme og virtuos violin – ny nordisk folkemusik

Danmarks folk-diva nummer ét, Helene Blum, har sammen med violinisten Harald Haugaard etableret sig som nogle af de fineste fortolkere og fornyere af den danske musiktradition. De levendegør kulturarv på allerhøjeste kunstneriske niveau.

Deres egne sange og kompositioner blandes nænsomt med originale fortolkninger af gamle sange og instrumentalstykker fra den rige danske musikskat. Deres integritet er enestående, og deres store virtuositet og nærvær er med til at gøre deres koncerter uforglemmelige.

Med deres uforlignelige Helene Blum & Harald Haugaard Band er de ét af de fremmeste navne på den nye danske folkemusikscene, og med 100 koncerter om året, hvoraf de fleste spilles i udlandet, er de samtidig travle ambassadører for dansk musik og kultur i udlandet.

Siden etableringen i 2008 har de gang på gang lagt publikum ned på festivaler, koncerthuse, klubber og koncertkirker i Europa, Nordamerika og Japan. Cellisten Kirstine Elise Pedersen, guitaristen Mikkel Grue og slagtøjsspilleren Sune Rahbek fuldender Blum & Haugaards musikalske univers med spilleglæde og med umiddelbar musik, som går direkte i sjælen og rammer publikum lige i hjertet. Deres musik er tidløs, men bringer dog historien ind i fremtiden, og den er på én gang genkendelig og dog mærkeligt fornyende.

Dagbladet Jyske Vestkysten har beskrevet dem som:

’Et musikalsk festfyrværkeri’

Det britiske dagblad The Telegraph skriver:

’A haunting voice and transcending grace’ om Helene Blums stemme

Det danske musikmagasin Gaffa skriver om Haugaards album ”Den Femte Søster”:

’Han har endnu engang ramt hovedet på sømmet’