Vinder af korkonkurrencen “Let The Peoples Sing”

Let the Peoples Sing er en konkurrence for amatørkor, arrangeret af Den europæiske Radiounion, EBU. Konkurrencen blev første gang afholdt i 1957, og Danmark har nu vundet den fire gange: 1993 (Lille MuKo), 1997 (Det Jyske Kammerkor), 2015 (Aarhus Pigekor) og i år altså BarbAros.

Søsterkonkurrence, der finder sted i regí af Eurovision Choir – arrangeret af det europæiske tv-samarbejde. Den blev i år vundet af det danske kor Vocal Line.

– Vi er simpelthen så overvældede og glade, siger korets dirigent, Jonas Rasmussen, på en mobil fra Barcelona, hvor finalen blev afholdt.

– Da vi tog af sted hjemmefra, havde vi absolut ingen forventninger om at vinde. Og det blev kun værre, da vi hørte de andre kor hernede. De er simpelthen så vanvittigt dygtige, siger kordirigenten.

I alt konkurrerede ni amatørkor i tre kategorier i konkurrencen. Her vandt BarbAros ikke bare deres ’åbne’ kategori – de vandt også den samlede førstepris, The Silver Rose Bowl.

’Let the Peoples Sing’ bliver afholdt hvert andet år, og for bare fire år siden var det Aarhus Pigekor, der løb med sejren og tog sølvrose-skålen med hjem. I år var det så mændenes tur.

BarbAros’ sangere er mellem 16 og 32 år, og Jonas Rasmussen fortæller, at de op til den nervepirrende finale gjorde meget ud af sammenholdet og koncentrationen:

– Da vi kom ind på scenen, smeltede det hele sammen og peakede på det helt rigtige tidspunkt, siger han.