Janne Mark(f. 1973) har etableret sig som en af de mest overbevisende salmedigtere og komponister i sin generation i Danmark og i udlandet med den internationale udgivelse ’Pilgrim’ på det tyske jazz-label ACT. Musikalsk befinder hun sig på et spor imellem sangskrivning, salmer, jazz og nordisk folketone. En baggrund i det danske sanger-sangskriver miljø sideløbende med arbejdet som sanger og musikudvikler i Brorsons Kirke på Nørrebro i København har gjort hende i stand til at skabe en ny meditativ salmestil med en karakterfuld enkelhed, hvor omdrejningspunktet er det melodisk fællessangbare. Dette understreges på ’Pilgrim’ i samarbejdet med den unikke norske trompetist Arve Henriksen.

Prisbelønnet komponist i 2015 for sin musik til nationaldigteren Halfdan Rasmussens tekster.

I 2013 udgav hun sit første meget velanmeldte salmealbum ’Salmer fra broen’, hvorfra salmerne ’Et hus at komme til’, ’Sendte er vi alle’ og ’Lyset er i dine øjne’ har fået stor udbredelse i det danske kirkemiljø.

Janne Mark har studeret ved Vestjysk Musikkonservatorium, Esbjerg og Rytmisk Musikkonservatorium København, hvor hun bl.a. har modtaget undervisning af den svenske jazz/folk/visesanger og komponist Marie Bergman.

Janne Mark har et mangeårigt samarbejde med pianisten Henrik Gunde Pedersen, DR Bigband og er modtager af Ben Webster prisen.

I år modtog hun JazzNyt-prisen for albummet “Pilgrim”.

Det var i år syvende gang, at bloggen JazzNyt uddelte prisen, der gives til en kunstner, der med afsæt i jazzen er med til at udvikle og udfordre traditionerne. En kunstner, der uden at gå på kompromis, er med til at løfte jazzen ud til et større publikum.

I pressemeddelelsen, der fulgte i kølvandet på prisen, skriver Niels Overgård bl.a.:

“Med albummet Pilgrim forener Janne Mark, på smuk vis, de stærke danske salmetraditioner med jazzens nordiske toneklang. De omfavner og komplementerer hinanden i Janne Marks verden.

Der lægges stor vægt på, at Jazznytprismodtageren skal være original og personlig i sit udtryk.

Det er Janne Mark i høj grad. Hun skriver selv al musik og tekst. Salmerne rummer stærke beskrivelser af livet og følelser, der i Janne Marks fremførelse fremstår levende og nærværende.

Janne Mark laver musik til nutiden. Den er et samlingspunkt. Et sted hvor man samler sig. Hvor man finder ro. Janne Mark laver også musik til eftertiden. Det er langtidsholdbare salmer, der fortjener at blive brugt og hørt af mange mennesker.

Janne Mark er oprindeligt fra Struer. Hun har siden år 2000 været ansat som sanger og

musikudvikler i Brorsonskirken i København.

Hun har etableret sig som en af de mest overbevisende salmedigtere og komponister i sin generation med den internationale salmeudgivelse Pilgrim på det store tyske pladeselskab ACT.

Musikalsk befinder hun sig på et spor imellem sangskrivning, salmer, jazz og nordisk folketone.

En meditativ, karakterfuld enkelhed præger hendes udtryk. På ’Pilgrim’ underbygges dette af den nyskabende norske trompetist Arve Henriksen.”