Statens Kunstfonds ”Unge Elite”

Benedikte og Emil mødtes som studiekammerater på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og begyndte deres musikalske samarbejde for snart 10 år siden.

De deler en dyb passion for kammermusikken, og har i den forbindelse koncerteret vidt og bredt – i Danmark, Vietnam og på Færøerne i koncertserier ved Nordens Hus Torshavn, Grand Concert Hall Hanoi, Hue Concert Hall, Copenhagen Summer,Festival, Radiohuset Kbh, Glyptotekets Sommerkoncerter, Vendsyssel Festival etc.

De to medlemmer af duoen har begge været udvalgt til Statens Kunstfonds ”Unge Elite”-program – et særligt karriereudviklingsprogram som støtter den kunstneriske udvikling og den internationale karriereudvikling for de dygtigste yngre danske musikere.

Tilsammen har de udgivet 9 CD’er med henholdsvis solo og kammermusik samt vundet Jacob Gade Violinkonkurrencen, Nordisk Pianistkonkurrence, DKDMs Kammermusikkonkurrence og Val Tidone International Chamber Music Competition mf.

Emil underviser som kammermusik- og hovedfagslærer på DKDM, og Benedikte har netop vendt næsen mod DK efter at have ledet 2. violingruppen i Iceland Symphony Orchestra det sidste 1 1/2 år.

I sommer skulle duoen have turneret i Kina med ti koncerter på to uger, men, som de fleste koncerter blev turneen aflyst på grund af Corona.