Pyndts samtale-salon

Vi bruger dem hver dag. For de er overalt og hele tiden. Medierne. Men sådan har det ikke altid været. Engang var der kun ét elektronisk medie – DR – og engang var den daglige avis den væsentligste nyhedskilde.

I dag er der mediebombardement døgnet rundt: TV, radio, aviser, podcast mv. – og et utal af nyhedskilder på den verdensomspændende elektroniske motorvej: Nettet.

I Pyndts Samtalesalon møder vi denne aften to mediemennesker, som har gjort hele udviklingen med. De har begge Aalborg og den daværende Aalborg Stiftstidende som udgangspunkt.

Kate Bluhme tog til København og gjorde karriere på BT og Ekstra Bladet, og samtidig ydede hun en faglig indsats af så imponerende omfang og kvalitet, at hun i dag er æresmedlem af journalistforbundet.

Søren Wormslev arbejdede for DR i syv år, inden han vendte tilbage til aviserne, først Berlingske Tidende og endelig Aalborg Stiftstidende – i dag Nordjyske. Wormslev er stadig aktiv i medieverdenen, nemlig som politisk analytiker på TV2/Nord. Og Wormslev har også en imponerende faglig indsats bag sig.

I 2020 fandt han og Kate Bluhme sammen i et fællesprojekt, en spændende beretning om ”Sydslesvigsk Nyhedstjeneste”. En fascinerende mediehistorie fra 2. Verdenskrigs slutning og årene efter.

Mød de to erfarne og fortællelystne journalister i Pyndts Samtalesalon.