Sara Omar (f. 1986) er dansk-kurdisk. Hun er født og opvokset i Kurdistan, men måtte flygte derfra i slutningen af 1990’erne på grund af krig. Hun har boet i Danmark siden 2001, og studerer i dag statskundskab. Sara Omar har bidraget med digte i henholdsvis “Ord på flugt” udgivet af Dansk Pen i 2016 og i det svenske KRITIKER i 2014.

Sara Omars romandebut “Dødevaskeren” udgivet i 2017, er aftenens omdrejningspunkt. I bogen udfolder Sara Omar selvoplevede beretninger og fortællinger om sit hjemlands sociale kontrol, æresbegreber, og om piger og kvinders stilling i familie og samfund. Bogen har vakt stor opmærksomhed i både Mellemøsten og Danmark. Sara Omar har høstet stor anerkendelse i Danmark og er tildelt flere priser for sit mod og for bogens litterære kvaliteter, ligesom flere bestyrelsesposter i kvindeorganisationer, foreninger mv. er kommet til.

Journalist, forfatter og iværksætter i det litterære miljø, herunder Ordkraft, Charlotte Rørth er moderator.

Hun er journalist og uddannet på Danmarks Journalisthøjskole i 1987. Hun har siden 2003 været journalist på NORDJYSKE Medier, hvor hun har skrevet interviews og baggrundsartikler om køn, kultur, samfundstendenser og tro.

Charlotte er engageret i det litterære miljø og medarrangør af litteraturfestivalen Ordkraft. Hun er derudover forfatter til bogen “Jeg mødte Jesus” fra 2015, der var hendes debut som forfatter, og “Vi mødte Jesus” fra 2017.

Lige nu er hun aktuel med bogen “Vi mødte Jesus – og hvad kommer det andre ved?”.