Fra bondedreng til journalist

Det stod ingen steder skrevet, at Jørgen Pyndt skulle ende som journalist i Nordjylland, da han voksede op på en gård på Østlolland som nummer to i en søskendeflok på fire drenge og med et par hårdtarbejdende forældre. Men sådan gik det.

Efter 21 år på ”Sydhavsøerne” flyttede han i slutningen af 1960´erne til Aalborg og Nordjylland. Først som skrivende medarbejder på det daværende Aalborg Stiftstidende, så 22 år som medarbejder på Danmarks Radio i Aalborg for så at ende som redaktionssekretær, nyhedschef og studievært på TV2/Nord.

Jørgen Pyndt vil han fortælle om sin opvækst på Lolland i et landbrug i efterkrigstidens mønster, altså før mekaniseringen slog igennem.

Som ung tog Jørgen Pyndt ud at sejle og kom det halve af verden rundt med rederiet Lauritzens ”Argentinean Reefer” inden han kom i mesterlære på Lolland-Falsters Folketidende.

Siden har Jørgen Pyndt sagt farvel til TV2/Nord for at leve et aktivt liv i den 3. alder – bl.a. som formand for den store ord-, sprog- og lit-
teraturfestival Ordkraft i Aalborg, som
foredragsholder og forfatter.

Efter sin aktive karriere på TV2/Nord har Jørgen Pyndt også været en flittig forfatter af flere biografier. I forbindelse med sin 70 års dag i september 2016 udgav Jørgen Pyndt første bind af sine erindringer, ”Lun luft & fedt ler”.