De sidste par år har været fyldt med angsten for Covid 19 og vores dagligdag, har været fyldt med mange forskellige restriktioner. Kom og mød en af Danmarks dygtigste specialister inden for området, nemlig Jens Lundgren. Han er professor i infektionssygdomme og har været en af de fremtrædende forskere, som de sidste par år har arbejdet på højtryk med at forstå den nye virus COVID-19.

Mængden af informationer om corona har været enorm, og Jens Lundgren og andre eksperter har ledt os gennem samt besvaret de mange spørgsmål, der naturligt opstår hos os i kølvandet på en virus, der har så store sundheds- og samfundsøkonomiske konsekvenser, og som har indvirket og begrænset den enkelte borgers dagligdag markant.

Jens Lundgren vil give deltagerne en indsigt i virussen og det store ”apparat”, der ligger bag en sundhedskrise som coronaen ift. forskning og samspillet med de relevante myndigheder. Han giver en indføring i almindelige begreber hos en virolog såsom incidens, kontakttal mv., der pludselig er kommet på alles læber, og svarer på de hyppigst stillede spørgsmål, fx omhandlende coronakrisens forløb, forventninger til coronavirussens udvikling og tidshorisonten på introduktionen af en kommende vaccine.

Aftenen vil foregå som et interview – hvor skuespilleren Chresten Speggers stiller 20 ak-
tuelle spørgsmål til professoren. Efterfølgende vil publikum have mulighed for at stille spørgsmål og debattere og evt. få uddybet emner yderligere.

Varighed ca. 5 kvarter uden pause.

Jens Lundgren er professor, forsker og ekspert i infektionsmedicin, svækket immunsystem, personlig medicin, HIV, influenza, og senest CO-
VID-19. Han blev anerkendt for sine ekspertudtalelser på landsdækkende TV. Han er manden, der ikke kender til fyraften og svarer på spørgsmål, der har med COVID-19 pandemien at gøre fra alle sider.

Han har stiftet og er daglig leder af CHIP – Centre of Excellence for Health, Immunity and Infections, og rækken af tildelte priser er lang og imponerende.

Chresten Speggers er skuespiller/instruktør og formand for Dansk Solistforbund. Er til daglig leder af Camp-David studiet, hvor han caster og instruerer den danske tale i tegnefilm og dokumentarprogrammer for både DR og TV2. Han har i mange år både spillet og instrueret revyer – og blev i 1998 kåret som årets revyforfatter.

Han har bl.a. modtaget Liva Weels legat, Olaf Ussings legat og Minister Erna Hamiltons legat.