Vinder af de Gyldne Laurbær 2018. Foredrag om eget forfatterskab.

Leonora Christina Skov er forfatter og mangeårig litteraturanmelder ved Weekendavisen. Hun er uddannet mag.art. i litteraturvidenskab, deltager jævnligt i Mads og Monopolet og i samfundsdebatten generelt. Leonora er vinderen af de Gyldne Laurbær i 2018.

Overraskende plots, stramt og eksperimenterende sprog og skæve persontegninger er Leonoras særkende. Hun debuterede i 2003 med den lyriske genskabelsesroman Rygsvømmeren og har siden skrevet den psykologiske thriller Champagnepigen (2007) børnebogen Glashuset (2008) en gendigtning af Alice i Eventyrland (2006), kunstnerromanen Førsteelskeren (2012) og de gotiske romaner Silhuet af en synder (2010) og Hvor intet bryder vinden (2015). Forfatterskabet er solgt til udgivelse i Norge, Spanien, Tyskland, Holland og Tjekkiet. Hun har desuden redigeret antologien De røde sko – feminisme nu (2002), hvor 30 unge kvinder skriver om stereotype forestillinger og fremstillinger af køn alle vegne omkring os.

Leonora er en stor fortaler for at leve offline og ynder at være bortrejst for at skrive tre-fire måneder om året. Hun har blandt andet været writer-in-residence på skriverefugier i det nordlige Skotland, i det sydlige Indien, i Schweiz med udsigt over Genèvesøen, i Shanghai, Athen, Damaskus, Berlin, Paris, Sankt Petersborg samt Upstate New York.

I 2018 udgav Leonora erindringsromanen, Den, der lever stille, som hun nu holder foredrag om. “Jeg har det svært med autofiktion og har alverdens forbehold over for mit eget projekt, men da min mor døde, var det den eneste historie, jeg virkelig brændte for at skrive”. Leonora tager tilhørerne med behind the scenes i sin proces, ind i dét univers hun befinder sig i, når hun skriver, og giver et indblik i sin undergangs- og genskabelseshistorie.

En fortælling om skyld, svigt og mod.