Radiobiograf: 

Birgittes sorg blev mødt med tavshed

Da Birgitte Hilligsøe går mod skolen den mandag morgen i 1995, er hun tynget af sorg. Hun er 14 år gammel, og har lige mistet sin mor til kræft, og nu skal hun se sine klassekammerater for første gang, siden hun sagde farvel til sin mor.

I skolen bliver hun mødt med tavshed. Kun én enkelt klassekammerat spørger Birgitte, hvordan hun har det? Birgitte er for overvældet til at svare andet end: “Jeg har det fint”, men i dag er Birgitte fuld af beundring over for den ene elev, der havde modet til at spørge.

Samtidig plager, og undrer, det fortsat Birgitte, at hendes omgivelser generelt ikke magtede at tale med hende om sorgen. Hun anede ikke, hvordan hun skulle bearbejde den alene, og derfor lukkede hun ned for den. Men det havde en alvorlig pris. Og knap var Birgitte trådt ind i voksenlivet, før lynet igen slog ned i hendes liv.

Kom helt tæt på Birgittes historie

Det er Birgittes barske historie, der er centrum for denne aftens radiobiograf, og Birgitte selv vil være til stede hele aftenen.

Efter en kort velkomst ved vært Sofie Klingberg, og Birgitte selv, vil vi afspille nogle af de stærkeste scener fra podcast-serien, Døde Forældres Klub, som Birgitte medvirker i.

Vi skal dele en intens lytteoplevelse, omsluttet af mørket og i hinandens nærvær. Og derefter vil journalist Sofie Klingberg, der også selv har mistet sin mor tidligt, interviewe Birgitte på scenen, så du får nye perspektiver på det, du sidder og lytter til i salen.

Der vil også være rig mulighed for at stille spørgsmål til Birgitte og Sofie.

Om “Døde forældres klub”:

Døde Forældres Klub er en kompromisløs podcast-serie, som insisterer på at skildre sorgen og den, der bærer den, nuanceret og uden berøringsangst. Smerte, kærlighed, sorg og livskraft flyder sammen i lydsporet – i en programrække spækket med billedsprog.

Vi har udvalgt tre af seriens i alt seks episoder, og dele af dem vil blive afspillet på tre forskellige dage i forbindelse med Allehelgen, hvor der er tradition for at mindes de døde. Du er naturligvis velkommen til at købe billet til flere af aftenerne, hvis du ønsker det.