Koncert og sangaften med Randers Kammerorkester & Ole Skov Thomassen

 Danmark har en enestående tradition for fællessang. Forskellige organisationer har deres egen sangbog, men mest benyttet er uden tvivl ”den blå” – Højskolesangbogen. Den bruges som indledning til foredrag og samvær, og den bruges til aftener, hvor man alene mødes for at synge sammen.

Traditionen med at mødes til fællessang er udbredt i folkelige forsamlinger over hele landet, og det vil Randers Kammerorkester gerne gøre sig til en del af og give sit bidrag til.

Vi vil kombinere sangaftenen med en lille koncert på fire små musikstykker, og så vil vi akkompagnere  en række fællessange, således at de to dele bliver en helhed.

”Sangskatten” kalder nogle også den blå højskolesangbog, for når vi synger fra den, er vi sammen om hvad der sker i livet: Dagens gang, årstidernes gang, historiens gang osv. Kort sagt hele menneskelivet.

Til at uddybe sangene, deres tilblivelse, deres historie, deres betydning og deres indhold, har Randers Kammerorkester allieret sig med tidligere højskoleforstander, Ole Skov Thomassen, der vil introducere og præsentere de enkelte sange, og skabe en sammenhæng i aftenen.

Aftenens program vil blive således:

 

  1. Randers Kammerorkester spiller: Carl Nielsen: Serenata in Vano
  2. Vi synger nogle sange med introduktion og orkesterakkompagnement
  3. Randers Kammerorkester spiller: Carl Nielsen: Ved en ung kunstners Båre
  4. Pause
  5. Randers Kammerorkester spiller: Mozart: Impresario ouverture
  6. Vi synger nogle sange med introduktion og orkesterakkompagnement
  7. Randers Kammerorkester spiller: Carl Nielsen: Variationssats fra Blæserkvintet
  8. Vi synger en aftensang som afslutning

 

En koncert og sangaften for et musik- og sangglad publikum.