Vært: Ruth Østergaard Poulsen

Da Kristian Larsen er 14 år gammel, får hans far Ulrik en dødsdom. Diagnosen er ALS, og faren har få år tilbage at leve i. Han er i forvejen bundet til en kørestol, efter en arbejdsulykke, da Kristian var halvandet år. Nu mister faren langsomt evnen til at bevæge sig, tale og til sidst trække vejret.

Da ALS-diagnosen kommer, flygter Kristian ind i et intensivt misbrug af alkohol og stoffer.

På få måneder prøver den 14-årige dreng nærmest alt, hvad man kan få, på markedet for euforiserende stoffer.

Den ene nat ligger han bevidstløs og alene på gaden i Viborg, hvor hans ene søster ved et tilfælde ser ham og hjælper ham hjem. En anden nat går han rundt på tynde jernbjælker 15 meter over jorden i en rus af hash og amfetamin og udfordrer døden.

En dag banker to politibetjente på hans dør. Modvilligt sætter Kristian sig om på bagsædet af politibilen. Hans mor har bedt dem køre ham til Nordjylland. Nu venter en tvungen ny hverdag langt væk fra Kristians døende far og resten af familien.

I dag er Kristian Larsen 20 år. Han er gæst i talkshowet ”Dans med Døden”.

Værten Ruth Østergaard Poulsen, har arbejdet som hospitalspræst på Aalborg Universitetshospital i 20 år. Døden er et stort tabu, ifølge hende, men ”hvis ikke man ser den i øjnene, så får man den i hælene”, siger hun om årsagen til at lave denne samtalerække om døden i Folkekirkens Hus i 2022.