Sorgen har hun bragt med ind i livet som sanger og teaterleder

At vandre med sorgen. Det har Ingeborg Fangel Mo gjort det meste af sit liv. Hun mister sin far som barn, sin mor som ung, og sin mand til selvmord i 2020. Nu står hun alene med fire børn. Der er dage hvor livet synes for tungt at bære, men en stærk tro og en grundlæggende dyb tillid til livet og dets rige muligheder holder hende oppe. Ikke mindst når hun bruger sorgen som katalysator i arbejdet med børneopera, hvor hun skaber et rum til alt det svære, vi bærer med os i livet.

Ingeborg Fangel Mo er uddannet operasangerinde, og sorgen har hun bragt med ind i livet som sanger og teaterleder, hvor hun har været med til at skabe flere forestillinger med tabet af en elsket som omdrejningspunkt.

Denne aften er Ingeborg Fangel Mo er gæst hos forhenværende hospitalspræst Ruth Østergaard Poulsen i samtalesalonen Dans med Døden. Her tager de en snak om de store eksistentielle spørgsmål og erkendelser der opstår, når tæppet gang på gang trækkes væk under en. Hvordan finder man en ny mening i livet, når den gamle forsvinder med et knipseslag?

Værten Ruth Østergaard Poulsen, har arbejdet som hospitalspræst på Aalborg Universitetshospital i 20 år. Døden er et stort tabu, ifølge hende. Hun mener, at “hvis ikke man ser døden i øjnene, så får man den i hælene”, og at vi derfor skal tale noget mere om den.

Der er i alt fire Dans med Døden-aftener i 2023.

Gæsten Ingeborg Fangel Mo bor i Karise på Sydsjælland. Hun er stifter af musikteatret Saum, som rejser rundt og optræder i hele landet.